dilluns, 18 de gener de 2016

12è SOPAR EN DEFENSA DE L'ESCOLA PÚBLICA AL CEIP BLASCO IBÁÑEZ - 28 de gener de 2016 - 20 h
Una vegada més i en portem dotze, les escoles públiques afectades per les retallades de línies a la ciutat de Castelló de la Plana (Armelles, Bisbe Climent, Blasco Ibáñez, Herrero i Mestre Canós) vos convoquem al SOPAR que realitzarem el dia 28 DE GENER AL CEIP BLASCO IBÁÑEZ

Tenim un nou govern al nostre país que ha començat a canviar algunes coses. Així, tot i alguns problemes deguts a la improvisació, ja s’ha fet la campanya de xarxa llibres sense massa entrebancs, també per al proper curs es llevarà el districte únic que tant mal feia a l’escola pública. A més les maneres i la comunicació amb els nous governants autonòmics i municipals han millorat substancialment.

Però resten molts problemes per solucionar, per una banda i davant de la imminent publicació del nou arranjanment, encara no s’han revertit les retallades i encara queden moltes línies suprimides així com el reagrupament a Mestre Canós, ja sabem que si això no es resol perdrem mitja centena de mestres i aules en els propers anys i 1350 places públiques en valencià i fins i tot, pot ser, també perdrem alguna escola. D’una altra banda tampoc ens oblidem que cal millorar les infraestructures dels col·legis, alguns prou abandonats des de fa anys (per no parlar dels barracons). La LOMQE, els concerts, la baixada de la ràtio encara són problemes que cal resoldre si volem una escola pública de qualitat, tant com tornar el prestigi de l’educació pública perdut després d’anys d’abandó i descrèdit consentits (quan no potenciats) des de l’administració.

No podem oblidar que estem a les portes d’un nou govern a l’Estat Espanyol i haurà de decidir, entre altres coses, la política educativa dels propers anys. Emplacem als partits polítics i als nostres representants eixits de les urnes a defensar l’educació pública com a eix vertebrador de la nostra societat i al valencià com a eina formadora que permeta la integració de tota la població i l’aprenentatge i us també del castellà i d’altres llengües.

-SÍ a la recuperació de les unitats suprimides.
-SÍ a la desconcertació d’unitats escolars privades quan no són necessàries.
-SÍ a la baixada de ràtio que augmenta i afavoreix l’atenció als alumnes.
-SÍ al valencià perquè garanteix l’aprenentatge també del castellà.
-NO al districte únic que només benefícia a algunes escoles concertades.
-NO a les revàlides i proves diagnòstiques.
-SÍ a posar en valor les avaluacions diàries del professorat.
-NO A LA LOMQE.

No és un problema d’uns pocs col·legis, totes les escoles són l’objectiu d’eixa política que pretén liquidar l’educació pública i per això totes devem estar unides davant accions contra qualsevol d’elles.

PER UNA ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT I EN VALENCIÀ
PER UNA ESCOLA PÚBLICA DE TOTES I TOTS.
EL 28 DE GENER VINGUEU A L’12è SOPAR EN DEFENSA DE L’ESCOLA PÚBLICA AL BLASCO IBÁÑEZ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada