dijous, 18 de gener del 2018

Resum de la 2a reunió de la comissió de Projecte de Jornada Continuada del CEIP HERRERO - 16.01.2018

Dimarts 16 de gener de 2018
15 h 
Sala de professors.

Assistents:

Pilar Fuster (Directora).
Xavi (Prof. d'Educació Física).

Mares de l' AMPA:
Miriam, Begonya, Pili, Amparo.

Mares que no són de l'AMPA:
Claudia, Crina.

Ens pregunta la directora si ens hem mirat el Projecte i li contestem que sí i que volem saber, abans de tot, si és el projecte definitiu. Ens diu que no, que només és un esborrany que ve de l'any passat.

A més a més, s'ha d'adaptar a la normativa nova que ha de dictar Conselleria i que a hores d'ara, encara no està publicada.

Li expliquem que amb les aportacions de cada membre de l'AMPA que hem estudiat el projecte, hem arribat a elaborar una "TAULA" en la que expliquem tres apartats:

Aspectes positius.
Aspectes a millorar.
Dubtes/inquietuds.

El document l'hem passat a Direcció i l'hem estat comentant.

En un punt de la reunió expliquem que no considerem que siga oportú el plantejament del projecte en estos moments, perquè la reforma del col·legi planteja també molts dubtes e incerteses a les famílies. Pilar diu que això no li preocupa, que hi ha un període de matrícula i el qui no vulga vindre al cole ho haurà de tindre clar en este període, independentment del tipus de jornada que tinguem.

Hem tingut un debat sobre aspectes concrets del projecte. El més gros ha sigut el relatiu a les activitats extraescolars, considerant que és necessari que estiguen en línia amb els objectius del projecte, de qualitat i diversificades en funció de les necessitats dels alumnes (per exemple agrupar els xiquets per edats).

En este punt la resposta ha sigut que les activitats poden adaptar-se segons el número de xiquets que es queden de vesprada.

Ens preocupa també l'horari de dinars dels xiquets, ja que si hi ha dos torns per a dinar, el segon torn dinaria damunt les 15 h. Ells també estan preocupats per este fet.

També ens preocupa molt el tema del menjador, per la possibilitat de que no es queden prou xiquets si s'implanta la JC i haguem de prescindir d'aquest servei. Segons Direcció no hi ha cap perill ja que el 60% dels assitents al menjador són alumnes becats, i això garanteix el manteniment del menjador.

En resum, li hem demanat un projecte de qualitat, en el que els xiquets i els pares no tinguen cap dubte de que si es queden a les activitats extraescolars sigue per estar rebent una formació complementària a la curricular que de veritat sigue de qualitat, equiparable a les activitats que mares i pares triem per als nostres fills fora de la jornada escolar.

Al final hem quedat en reunir-nos la setmana que ve, perquè es preveu que la normativa ja estarà publicada.

Una cosa important, l’equip directiu ens ha informat que el projecte de JC (l'esborrany que ve de l'any passat) està penjat a la web del CEIP Herrero. Estaria be que els pares i mares li donareu una ullada, perquè pot ser el projecte a aplicar en el proper curs 2018/2019, si passa les votacions. Es tracta de l'educació dels nostres fills i filles i és necessari que ens formem un criteri propi sobre el projecte per a poder votar-lo a favor o en contra.

El projecte de jornada continuada que ha presentat l’equip directiu està disponible en el següent enllaç: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada