dimarts, 25 de febrer del 2014

Resum dels temes tractats en la reunió extraordinària del Consell Escolar - 20/02/2014

Reunió extraordinària del Consell Escolar.
20 de febrer de 2014.
19 h.
Sala de professors de l'escola Herrero.

Supressió d'unitats escolars per al curs 2014/2015
  1. En primer lloc i fora de l'ordre del dia, es debat en profunditat i amb molta indignació sobre la publicació de la resolució definitiva de supressió d'unitats escolars. En aquesta resolució es suprimeixen 5 unitats escolars d'infantil (una a l'escola Herrero) a la ciutat de Castelló, a la província més de 30 i en tot el País Valencià més de 150. Les 5 unitats de la ciutat de Castelló suposen 130 places menys d'escola pública per al curs que ve. Marisa Ribes, representant de l'ajuntament, ens informa que desconeix la publicació de la resolució definitiva de supressió d'unitats escolars i "lamenta profundament" el que està passant.
  2. S'acorda presentar recurs de reposició contra la resolució de retallada.
Projecte de jornada escolar contínua
  1. La direcció de l'escola informa que des del servei d'inspecció de Conselleria d'Educació se'ls ha comunicat que hi ha una mesa tècnica elaborant un reglament sobre la implantació de la jornada contínua a les escoles que en algunes qüestions pot ser diferent del que es pensava fins ara.
  2. El Consell Escolar decideix igualment trametre la seua aprovació, presentar el projecte i restar a l'espera de la nova reglamentació.
  3. A proposta de les mares i pares del Consell Escolar, el projecte incorpora un paràgraf reclamant el manteniment del menjador escolar, les beques de menjador i l'horari de 15:30 a 17 h i de 17 a 19 h.
  4. Un membre de les mares i pares realitza un repàs crític del projecte posant l'accent en les següents mancances: el projecte parla de l'horari de dinar si el nombre de comensals obliga a realitzar dos torns, hi ha falta de concreció en el contingut de les activitats extraescolars durant les vesprades de 15:30 h a 17 h, falta de referències documentals i bibliogràfiques dels arguments a favor de la jornada escolar contínua i certa incongruència en alguna part del projecte
  5. Els mestres responsables del projecte argumenten que les activitats extraescolars es concretaran més endavant. En relació al menjador as'argumenta que si és precís es faran dos torns al menjador però admeten que el segon torn no podrà acabar de dinar abans de les 15:30 h.
  6. Es debat sobre altres detalls tècnics del projecte i s'esmenen algunes errades de duplicitat de fulles.
  7. Les mares i pares manifesten de forma unànime que no es vol bloquejar el procediment de canvi de jornada escolar i que són totes les famílies en votació les que han de decidir si es canvia la jornada escolar o no.
  8. Els mestres responsables del projecte admeten que el projecte és millorable i que si s'aprova es podrà modificar conforme vaja desenvolupant-se. 
  9. Es realitza la votació i s'aprova presentar el projecte de jornada contínua a Conselleria perquè quan s'aprove el reglament es puga presentar a votació de les mares i pares. El resultat de la votació és de 16 vots a favor i 3 abstencions (19 vots).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada