El proper dijous 26 de març l'AMPA convoca a totes les famílies, mestres, amics i amigues, veïns del barri i ciutadans de Castelló a SOPEM A L'HERRERO, un acte reivindicatiu i de protesta per DEFENSAR LA NOSTRA ESCOLA PÚBLICA, a partir de les 20 h.
Consistirà en un sopar de pa-i-porta per conèixer-nos, per intercanviar opinions i idees i per defensar junts la dignitat i la qualitat de l'escola pública i en valencià.
Suprimir unitats educatives públiques perjudica i posa en perill a les escoles suprimides i a tot el sistema educatiu públic, sobretot quan, des del govern, no només és mantenen totes les unitats concertades amb escoles privades, sinó que s’augmenta el seu número. No té sentit, és absurd i va contra tota lògica en un estat de dret i social com el nostre, concertar i renovar concerts en diners públics amb escoles concertades/privades mentre es retallen unitats públiques, primer és la pública.
Des de fa anys les retallades econòmiques han estat constants i afecten a:
-Manteniment i neteja dels centres.
-Retribució dels mestres.
-Beques de menjador, llibres i transport.
-Substitució de les baixes del personal docent.
-L’augment d'un 20% de la ràtio (de 25 a 30 alumnes per aula) amb la reducció en l’atenció personalitzada.
Si aquestes unitats no es recuperen, d’ací 9 anys a les 5 escoles públiques suprimides de Castelló hi haurà 50 mestres menys i 45 aules buides. 1350 pupitres buits i 1350 xiquetes i xiquets de Castelló que no podran triar una escola pública i en valencià.
En el nou esborrany d'arranjament no hi ha més supressions d'unitats però no es recupera cap unitat suprimida. Les escoles afectades de Castelló estan igual. El nou esborrany d'arranjament suposa 30 places d'alumnat menys, 30 pupitres buits i 1 mestre tutor menys per escola suprimida. En total 150 places i 5 mestres menys. Si sumem el curs passat suposen 300 places d'alumnat i no menys de 10 mestres menys a les 5 escoles suprimides.
El districte únic, imposat des de la Conselleria d'Educació fa 2 anys, no ajuda a les escoles públiques i de barri, no dona més llibertat d'elegir a les famílies ni aporta més igualtat. El districte únic només beneficia als centres concertats i a les famílies que es poden permetre portar els seus fills lluny del domicili de residència. Les escoles de barri cohesionen la societat, creen xarxa i faciliten una educació propera a tots i totes. El districte únic va contra l'escola pública.
El nostre camí és:
-Sí a la desconcertació d’unitats escolars privades quan no són necessàries.
-NO a l’augment de la ràtio per aula que redueix l’atenció als xiquets i xiquetes.
-SÍ al valencià que garanteix l’aprenentatge també del castellà.
-NO al districte únic que sobretot beneficia a l’escola concertada.
-SÍ a unes escoles públiques dignes i netes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada