dimecres, 27 de gener del 2016

Resum de la reunió de la junta de l'AMPA - 26/01/2016

Resum dels temes tractats i acords de la reunió de la junta de l'AMPA de l'escola Herrero del dimarts 26 de gener de 2016.
  • S'informa a la junta de la reunió de la comissió de menjador. (Podeu veure al final el resum de la comissió de menjador de 19.01.2016).
  • S'acorda demanar la reunió periòdica amb la direcció per tractar els següents temes: Jornada Intercultural, Com sona l'Herrero, Xocolatada de La Magdalena 2016, Carnestoltes 2016, demanar quin horari de secretaria té l'escola per a consultes i informació, consultar si es pot afegir a la sirena musical temes musicals de la diversitat de països i comunitats que integren l'escola Herrero i que la enriqueixen. En relació al tema de la xocolatada s'acorda recordar a la direcció el següent: que es recorde a l'alumnat que els gots es poden reutilitzar i després són reciclables, que el curs passat el repartiment de la xocolata va resultar prou caòtic i el pati ere un guirigall on els xiquets feien el que volien, demanem que enguany baixe l'alumnat al pati de forma ordenada i que cada mestre siga el responsable de cada grup.
  • S'acorda convocar la reunió informativa per a les famílies que aniran al pregó infantil de La Magdalena el divendres 19 de febrer de 2016 a les 17 h.
  • S'acorda convocar a les mares i pares de l'escola a les 19.45 h del dijous 28 de gener per a anar tots junts al sopar per la pública de l'escola Blasco Ibáñez.
  • S'acorda proposar a la direcció que la Jornada Intercultural i l'activitat Com sona l'Herrero es podria realitzar el mateix dissabte.
  • El nou arranjament per al curs que ve encara no s'ha publicat. Esperem que la nostra escola recuperarà la unitat suprimida ara fa 2 cursos.
  • Es comenta amb alegria i gran sorpresa la publicació del mapa d'infraestructures escolars de la Conselleria d'Educació. Segons aquest mapa l'Herrero serà reformat de forma integral durant el primer semestre de 2018. També seran reformats, entre altres centres de la ciutat de Castelló, el Mestre Canós, l'Armelles i el Bisbe Climent. MAPA DE LES INFRAESTRUCTRES ESCOLARS: http://www.ceice.gva.es/va/mapa-de-infraestructuras-escolares
  • Es debat al voltant de la possibilitat que una part dels membres de la junta i altres mares i pares de l'escola pugueren estar disposats a formar part d'un grup de voluntaris per a obrir el pati al barri un dissabte o un diumenge, en col·laboració amb altres entitats del barri i l'ajuntament. Un part de membres de la junta està disposada a oferir-se com a voluntaris durant un període raonable (1 o 2 hores) del dissabte o del diumenge de matí. Caldria establir condicions clares, limitar l'ús al pati i demanar permís a l'ajuntament (propietari de l'edifici) i a la direcció del centre.

Resum de la comissió de menjador de 19.01.2016

SOBRE L'ESPERA DE 10 MINUTS DE L'ALUMNAT DE PRIMÀRIA A LA SALA BLAVA MENTRE IXEN ELS XIQUETS QUE NO VAN AL MENJADOR I SI NO HI HA ALTERNATIVA MENYS ESTRESSANT PER ALS XIQUETS O SI ES POT FER L'ESPERA MÉS ENTRETINGUDA.
La direcció ens informa que des de Nadal 1r i 2n de primària ja no van a la sala blava així que ara hi ha dos espais per a realitzar l'espera fins que es tanquen les portes del pati. També ens diuen que part del problema és que les monitores no saben com posar ordre o calma en eixos moments. Nosaltres insistim en que es pot pensar en un altre sistema que no els obligue a estar tancats mentre esperen l'eixida al pati. La direcció ens diu que no troben una altre sistema i que el que poden intentar es que no passen llista allí i que passen llista al pati, quan baixen. Nosaltres insistim que durant l'espera els monitors poden fer alguna activitat breu on participen i que desestresse un poc el moment de tensió.

SOBRE LA PETICIÓ DE FLEXIBILITAT EN L'HORARI DE CONSULTES A L'ENCARREGADA DEL MENJADOR.
La direcció i l'encarregada estan d'acord en que les mares o pares es puguen posar en contacte amb l'encarregada a través del correu electrònic o del telèfon per concertar una cita fora de l'horari establert pel centre (dijous 9:45-10:30h).

ESPAI LLIURE PER A LLEGIR, JUGAR A JOCS DE TAULA, ESTUDIAR O FER ELS DEURES DE FORMA VOLUNTÀRIA
La direcció ens torna a repetir, com altres vegades, que l'edifici impossibilita aquesta opció perquè en la planta baixa no hi ha espai disponible i no poden posar una monitora en un aula del 1r o 2n pis si no saben quants xiquets n'hi hauran perquè han de complir les ratios de monitores/xiquets. Com alternativa des de Nadal es baixen unes taules al porxo durant el migdia i els xiquets que volen jugar o llegir o estudiar, etc ho fan allí.

La direcció ens va informar també que després de Carnestoltes els encarregats del projecte de BIBLIOTECA (Mónica i Vicent) es posaran en marxa per buscar algú que trie les obres singulars  (i s'arxiven en algun centre de documentció) dels trastos, catalogar els llibres, comprar nous i posar un horari de préstec setmanal. Davant de la nostra proposta de convertir la biblioteca en l'espai lliure que reclamem, la direcció ens diu que el seu horari serà d'un hora o dos a la setmana segons disponibilitat dels mestres.

ALTRES

La direcció també ens informa que des de abans de Nadal la nova monitora contractada realitza moltes activitats a migdia amb els xiquets i anima les hores de després del menjador (perquè no siga tot estar al pati) amb balls, teatres, manualitats, pel·lícules, etc.

El dilluns 25 vindrà la substituta/substitut de Laura i no saben perquè està tardant tants dies. Una explicació és el perfil de música en anglès que han demanat. 

La direcció ens informa que es substituirà a Laura com a secretaria i que l'equip directiu farà les funcions de forma que s'haurà de reduir l'horari d'atenció a les famílies per part de la secretaria.

El divendres 5 de febrer sera la festa de Carnestoltes i l'AMPA està convidada a col·laborar com sempre, fent de vigilants (si estem d'acord i ho decidim en la reunió del 26.01.2016).

El divendres 26/02 serà la dansà de la magdalena i l'ampa col·laborarem amb el repartiment de la xocolata i la compra de magdalenes (si estem d'acord i ho decidim en la reunió del 26.01.2016).

2 comentaris:

  1. Si direcció del col·legi posara la meitat d'interès i il·lusió que posa la junta d'aquest AMPA per millorar el clima de convivencia i les activitats que es fan en aquesta escola, seria un col·legi modelic. L'increïble és vore el lliurament i tenacitat que mostra l'AMPA malgrat la llarga llista de traves, excuses i tot tipus de dificultats que s'ofereixen per a desmotivar-la. Sou molt grans! No perdeu mai l'ànim!

    ResponElimina
  2. Per a això estem Toni, per a insistir en el que pensem és el més adequat per a la nostra escola i col·laborar en tot allò que puguem per a millorar-la.

    ResponElimina