dimecres, 10 de febrer del 2016

Resum dels temes tractats en la reunió del Consell Escolar - 2/2/2016

Reunió del Consell Escolar.

2 de febrer de 2016.
19 h
Aula de música de l'escola Herrero.

1. Gestió econòmica any 2015.



El Consell Escolar aprova el balanç econòmic de 2015 amb uns ingressos totals (menjador + gestió corrent del centre) de 196.000 euros i unes despeses de 95.000. El saldo dels comptes el dia de la reunió és de 101.000 euros.
A pregunta dels mares i pares la direcció del centre informa que conselleria deu al centre 21.675 euros de funcionament del centre (desembre 2015), de beques de menjador (setembre, octubre, novembre i desembre 2015) i de funcionament del menjador escolar (octubre, novembre i desembre). Segons la direcció aquests deutes són normals i en breu esperen que estiguen saldats.

2. Pressupost any 2016.

El Consell Escolar aprova un pressupost per a l'any 2016 de 272.450 euros.
Entre altres despeses, en el pressupost està prevista una despesa d'uns 14.000 euros (el màxim) per a ordinadors d'aula i canons amb la finalitat que totes les aules disposes d'un ordinador i un canó.


3. Informació millores al centre. 4. Informacions Comissió Manteniment.

La direcció del centre informa al Consell Escolar del que es va parlar i acordar durant la reunió de la comissió de manteniment de 13 de novembre de 2015.
-Durant les festes de Nadal l'ajuntament ha adequat la instal·lació elèctrica a la normativa vigent.
-Durant l'estiu de 2016 està previst que es reforme totalment la cuina del centre i es pinte el pati i les façanes interiors.
-Conselleria ha informat al centre que a final de curs es renovaran tots els ordinadors de l'aula d'informàtica.

Es comenta també amb sorpresa, alegria i esperança la decisió de conselleria d'incloure el CEIP Herrero en el seu pla de reformes integrals de centres educatius. La reforma està prevista que es realitzarà durant el primer semestre de 2018. Es planteja que s'hauria de demanar una reunió amb inspecció i els responsables de la direcció territorial per conéixer més detalls, poder aportar idees o suggeriments i planificar amb suficient temps les implicacions docents de la reforma.


5- Resposta INVASSAT.

En resposta a la carta enviada per la direcció (a petició del Consell Escolar) al INVASSAT (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball. http://www.invassat.gva.es/ca), demanant informació sobre si és obligatori canviar el sentit de les portes, instal·lar una escala d'emergència o que els extintors estiguen en un determinat lloc, aquest organisme ha enviat un informe on, en resum, se'ns diu que mentre no hi haja una reforma integral de l'edifici no hi ha obligació de regir-se per l'actual normativa de seguretat i el centre es regula per la normativa anterior. 
Això suposa que no hi ha obligació de tindre una escala d'emergència ni unes portes d'eixida al pati que s'obren cap a fora. En l'assumpte dels extintors no hi ha cap problema perquè es puguen canviar de costat del passadís i posar-los al costat de les portes però sempre a l'altura reglamentària.

6- Informacions Comissió de Menjador.

La direcció del centre informa del que es va acordar durant la comissió de menjador del dia 19 de gener de 2016. Teniu disponible el resum al final del següent enllaç: http://ampaescolaherrero.blogspot.com.es/2016/01/resum-de-la-reunio-de-la-junta-de-lampa.html

Durant el debat posterior on les mares i pares van demanar, un altra vegada, un espai adequat per a llegir, jugar a jocs de taula, estudiar, etc. La direcció ens informa que eixe espai s'ha creat als porxes del pati on cada dia es trauen una o dos taules amb material per a fer manualitats, llibres i jocs. Davant la impossibilitat que es veu per part de la direcció de crear un espai més adequat que el porxe, les mares i pares proposen l'adquisició de 3 o 4 taules i bancs plegables perquè hi haja més espai i siga més fàcil muntar i desmuntar l'espai cada dia.

7- Informe Comissió de Convivència (no publiquem cap informació per respecte a la privacitat dels afectats/afectades).

8- Proposta arranjament curs 2016/2017.

El CEIP Herrero proposa per a l'arranjament del proper curs recuperar la unitat suprimida de INF3 (infantil 3 anys), el manteniment de la unitat habilitada enguany de INF4 (infantil 4 anys) i que s'oferten dos unitats per al curs que ve. És a dir, l'escola sol·licita tindre 6 unitats d'infantil (2 per curs), les que tenia la nostra escola ara fa 2 anys i que l'anterior govern en una ordre d'arranjament que tots recordem tristament, amb M.J. Català al capdavant de la conselleria d'Educació, va suprimir a la nostra escola i altres 4 escoles més de Castelló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada