divendres, 11 de novembre del 2016

Resum de la reunió de l'AMPA amb la Direcció Territorial d'Educació, Cultura i Esport sobre les futures reformes al CEIP HERRERO - 25/10/2016

A petició de la Direcció Territorial d'Educació una representació de l'AMPA escola Herrero es va reunir el passat dimarts 25 d'octubre amb el director territorial (Robert Roig Marzà) i amb la subdirectora territorial (M. Josep Palmer). El motiu de la reunió ere informar-nos sobre la situació en que es troben les obres de reforma del menjador escolar i sobre la rehabilitació integral del CEIP Herrero prevista (segons el mapa d'infraestructures escolars) per al primer semestre de 2018. 

En relació a les obres de reforma del menjador escolar se'ns va informar que es tracta d'una obra major, ja que el pressupost superarà els 60.000 euros, s'està acabant de redactar el projecte perquè puga ser aprovat per l'òrgan corresponent de la Conselleria d'Educació i l'obra es realitzarà durant l'estiu de 2017. Esperem que siga així i que aquesta vegada no passe l'estiu sense que es reforme el menjador escolar. L'escola necessita moltes reformes i millores i aquesta és una de les més importants.

En relació a la rehabilitació integral del CEIP Herrero prevista per al primer semestre de 2018 se'ns va informar que l'escola Herrero continua figurant en aquest mapa d'infraestructures però que la llista d'obres "està viva" i això significa que poden sorgir problemes en la tramitació o d'altre tipus i la data de començament de les obres és aproximada. També se'ns va informar que es tractarà d'una rehabilitació integral degut a la no disponibilitat de més espai i per limitacions legals. Segons la legislació actual un centre escolar nou necessita 4000 m2 de solar i l'escola Herrero només té 2000 m2.

També es se'ns va informar que la rehabilitació posarà de manifest algunes qüestions tècniques i de capacitat que s'hauran d'abordar en el seu moment en la redacció del projecte: número de línies (els informes tècnics diuen que l'espai només donarà per a una línia) ascensors, tamany de les aules, aules específiques, etc. En aquesta situació hi ha altres 3 escoles a Castelló. 
El projecte de la Conselleria d'Educació vol que l'escola rehabilitada siga capaç d'acollir també alumnat a partir de 2 anys.

Un tema molt important serà determinar l'espai públic per a acollir l'alumnat de l'escola durant el temps que duren les obres de rehabilitació que s'estimen serà d'un any. Segons ens han informat, aquest assumpte és competència de l'Ajuntament de Castelló i s'haurà de consultar i parlar a la regidoria d'Educació.

Per últim, també es va parlar que pot ser un bon moment per què les institucions implicades (Conselleria, Ajuntament, Consell Escolar Municipal, Consell Escolar del CEIP Herrero, etc) es puguen plantejar quin tipus de centre educatiu és el que volem per al CEIP Herrero i la importància de tindre una visió compartida (planificació, programació, etc) que puga incentivar una major demanda de l'escola pública a la zona centre Castelló. També pot ser un bon moment per a abordar aquest tema en el Consell Escolar Municipal i valorar entre tots si cal analitzar i revisar les zones d'adscripció de la zona centre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada