dijous, 29 de març de 2018

Resum dels acords dels dos Consells Escolars Extraordinaris del CEIP Herrero celebrats el 26 de març de 2018

Consell Escolar Extraordinari 26.03.2018
Sala de professors
19h

ORDRE DEL DIA: 

1. Arranjament escolar curs 2018/2019 

Amb la publicació de l’arranjament provisional per al curs 2018/2019 cal revisar les modificacions que afecten a cada centre i presentar, si cal, les al·legacions oportunes. En el text inicial d’aquest arranjament el nostre centre perdia tres unitats. Dues eren d’esperar ja que enguany ixen tres cursos de sisè i només entra un a primer. La tercera unitat no sabíem d’on la llevaven. Al llarg del dia d’ahir des del gabinet del Conseller d’Educació van trucar a la direcció del Centre i a l’AMPA per a comunicar-nos que l’arranjament era un error i que només perdem dues unitats, les de sisè, però només un mestre/a, l’altre el mantenen al centre. Valorant aquesta informació el Consell Escolar va decidir no presentar al•legacions a l’arranjament del pròxim curs.

--

Consell Escolar Extraordinari 26.03.2018
Sala de professors
19:30 h

ORDRE DEL DIA 

1. Adhesió al programa edificant. Avantprojecte rehabilitació integral i reubicació. 
2. Sol·licitud d’espais AMPA. 

1. 

El Consell Escolar va aprovar l’adhesió al programa EDIFICANT, com a pas previ a l’inici de tots els tràmits per a iniciar les obres de rehabilitació integral del centre. Estava previst que vingués el Regidor d’Educació (Enric Porcar) per a explicar al Consell Escolar el projecte i les possibles ubicacions durant les obres, però no va poder vindre per un problema personal. La setmana passada el regidor d’Educació es va reunir amb l’equip directiu i va ensenyar l’avantprojecte de reforma. Segons s’ha explicat durant la reunió, en línies generals l’avantprojecte té previst un gimnàs amb vestidors i un aula de 2 anys en la planta baixa, la primera planta s’equiparà amb les aules d’infantil i despatxos de direcció i secretaria, la segona planta s’equiparà amb les aules de primària i en la tercera planta estaran els laboratoris i l’aula d’informàtica i la biblioteca. S’ha comentat la necessitat de veure el projecte final abans de la licitació per fer aportacions i millores des dels membres del claustre, del Consell Escolar i de l’AMPA. 

En relació als possibles espais on traslladar-nos durant la reforma a hores d’ara s’estan barallant dues possibles llocs: d’una banda, barracots davant de la Ciutat de la Justícia, i d’una altra, l’Escola d’Adults Germà Colon. Aquestes instal•lacions estan en funcionament actualment. Per a poder anar a aquest centre deurien col•locar uns barracots al patí ja que el número d’aules és insuficient. Aquest centre està situat enfront del IES Joan Baptista Porcar del qual podríem utilitzar el pati així com diferents aules especials i recursos puntuals que puguérem necessitar.

Només són opcions, no n’hi ha cap decisió pressa, o almenys no ens l’han comunicada. Continuem a l’espera de que des de Conselleria ens facen una proposta en ferm i així valorar-la i decidir. Tots els membres del Consell insistim en la necessitat de saber el lloc d’ubicació el més pronte possible i abans del període de matriculació. Tots estem d’acord que si la reubicació es fa lluny del centre, encara que la distància siga inferior a la necessària per a tindre beca, cal exigir trans port i menjador gratuït per a tot l’alumnat. Davant de situacions extraordinàries cal respostes extraordinàries. S’ha valorat també poder realitzar una visita a l’EPA Germà Colón per veure les condicions de l’edifici.


2.

El Consell aprova la cessió d’espais sol•licitada per l’AMPA per a la festa Intercultural. L’AMPA aprofita per a convidar al centre a participar en aquesta jornada i en el Com Sona l’Herrero, i proposa que durant l’horari lectiu de la vesprada del divendres 4 de maig, dia de la festa, es podrien organitzar activitats relacionades amb la multiculturalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada