dijous, 27 de setembre del 2012

Correllengua 2012 [28/09/2012]


La Flama de la Llengua arriba a Castelló i tornarà enguany a recórrer les escoles de Castelló, amb el seu missatge en favor del valencià i del seu ús i normalització. La Flama de la Llengua arribarà a la nostra escola el divendres 28 de setembre durant el matí i de vesprada tindrà lloc la cercavila que l'acompanyarà pels carrers del centre, fins arribar a l'estàtua de Jaume I (a l'Avinguda de Jaume I).

El actes de la vesprada del divendres 28 s'iniciaran a les 19 h, a l'IES Sos Baynat, on es llegirà el Manifest del Correllengua 2012, per part d'alumnes d'aquest centre i del IES Penyagolosa. A les 19:30 h està prevista l'eixida de la cercavila amb la Flama de la Llengua, acompanyada pel grup de dimonis Botafocs. La cercavila passarà per C/ Moncofa, C/ Rafalafena, plaça de Maria Agustina, C/ Comte Pestagua, C/ Amunt (Alloza), C/ O'Donnell, C/ d'Enmig, C/ Colón i Avinguda del Rei, fins l'estàtua de Jaume I. 

En arribar davant l'estàtua de Jaume I el filòleg Vicent Pitarch llegirà el manifest del Correllengua 2012, el qual convocarà també la manifestació en commemoració del 80 aniversari de les Normes de Castelló, que tindrà lloc el 15 de desembre. A continuació, els diferents col.letius faran les seues ofrenes a l'estàtua de Jaume I i la Colla de Dolçainers i Tabaleters interpretarà la Muixeranga.


El Correllengua de Castelló està organitzat per Acció Cultural del País Valencià: http://acpv.cat.

L'AMPA de l'escola Herrero s'afegirà a la cercavila des del cantó entre els carrers O'Donell i d'Enmig a partir de les 20 h. Esteu tots convidats a participar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada