dilluns, 3 de juny del 2013

Resum de la reunió de la junta de l'AMPA - 30/05/2013

Resum dels temes tractats i acords de la reunió de la junta de l'AMPA de l'escola Herrero del dijous 30 de maig de 2013.

  • L'empresa Serradal S.L.L. ens informa de la possibilitat d'una nova activitat extraescolar en anglès i amb monitors natius. S'inclourà a la propera oferta d'activitats extraescolars i si s'apunten un nombre suficient de xiquets i xiquetes es realitzarà. Aprofitant la visita de la responsable de l'empresa Serradal S.L.L. també li demanem si pot oferir-nos alguna activitat relacionada amb la música (tipus iniciació a la música).
  • S'acorda valorar positivament la presentació de gestió del menjador realitzada per part de l'empresa CUINATUR. S'acorda el següent text per explicar el posicionament de l'AMPA a tots els socis i sòcies i representants de les mares i pares al Consell Escolar, que és el que ha d'aprovar el canvi o no d'empresa:
Fa temps que dins de la junta de l'AMPA hi ha un acord unànim perquè es canvie l'empresa que gestiona el menjador (Intur) i és per això que ens hem posat en contacte amb altres empreses de gestió de menjadors. 
Després d’escoltar el projecte de gestió del menjador escolar de l'empresa Cuinatur (11 d’abril de 2013) i el de l’empresa que gestiona actualment el menjador (Intur Colectividades) i a falta que altres empreses interessades també ens puguen mostrar el seu projecte, l’AMPA acorda que el projecte que més s'ajusta a les necessitats dels nostres fills i filles és el de Cuinatur i volem donar tot el suport a aquesta empresa perquè pugue gestionar el menjador de l’escola Herrero.

Del seu projecte destaquem els següents aspectes: 

  1. L'empresa només es dedica a gestionar menjadors escolars que tenen cuina pròpia i elaboren el menjar al centre escolar.
  2. La proximitat dels seus proveïdors d'origen en la majoria dels aliments (Castelló, Morella, Torre d'En Besora, Villahermosa).
  3. La tercera part dels seus aliments tenen origen ecològic (arròs, pa, oli d'oliva, pasta, vedella, corder, etc).
  4. El seu menú no inclou aliments precuinats ni de difícil identificació gastronòmica.
  5. El seu menú inclou peix blau (sardina i aladroc).
  6. Elaboració dels aliments de forma tradicional i casolana.
  7. Preocupació per la cultura gastronòmica pròpia i la seua difusió entre els xiquets i xiquetes.
  8. Els valors que vol transmetre coincideixen amb els valors del projecte educatiu de l'escola.
  9. Hi ha menús diferenciats per a cada estació de l'any que inclouen la seua valoració dietètica i recomanacions alimentàries.
  10. El preu pot igualar les altres ofertes però no considerem que siga el factor essencial.

En resum, pensem que el projecte de Cuinatur és el més saludable per als nostres fills i filles i és més sostenible que altres projectes per l’economia de les comarques més pròximes.

  • El director de l'escola informa a la junta de l'AMPA que proposarà al proper Consell Escolar una pujada del preu del menjador, només per al més de setembre, de 1,40 euros/dia. Els motius són dos: en l'actualitat hi ha una baixada molt important de xiquetes i xiquetes al menjador i la Conselleria d'Educació  no compleix les seues obligacions econòmiques des d'octubre de 2012. Així que el dèficit durant els mesos que no inclou les beques és molt gran. Aquesta és una proposta per reduir una mica el dèficit d'eixos mesos (juny i setembre). La junta acorda recolzar aquesta mesura provisional mentre conselleria no pague.
  • El director de l'escola també informa a la junta de l'AMPA que durà al Consell Escolar una proposta perquè els xiquets i xiquets de 4 anys puguen menjar a l'escola. El centre mirarà d'habilitar un espai tranquil perquè puguen descansar/relaxar-se després de dinar. La junta també acorda recolzar aquesta decisió.
  • El director de l'escola informa també a l'AMPA que a partir d'ara hi haurà un únic compte bancari al centre escolar. S'unifiquen el compte bancari del menjador i el de l'escola.
  • Un grup de mares i pares s'ha adreçat a l'AMPA per a traslladar una queixa al voltant del comportament en classe d'un mestre de l'escola i s'acorda recolzar els motius de la queixa i presentar una carta a la direcció del centre perquè aquest prenga les mesures oportunes.
  • Davant d'informacions que ens han arribat que la nostra entitat bancària (Cajamar) va a cobrar-nos comissions cada vegada que algú ingresse diners al nostres compte i aprofitant els canvis que es produiran en la junta de l'AMPA a final de curs, s'aprova iniciar un canvi d'entitat bancària i buscar ofertes d'altres entitats bancàries. Sembla que l'opció del Banc Popular és la que més agrada però no hi ha cap decisió encara.
  • S'acorda posar data a la propera reunió de la junta de l'AMPA que serà el proper dimecres 5 de juny de 2013 a les 15:30 h a l'escola.
  • No va donar temps de tractar els següents temes: una proposta d'un membre de l'AMPA de convidar a tots els mestres, personalment si és possible, a la festa de fi de curs.
Com sempre, us recordem que si us interessa i voleu que es tracte algun altre tema o voleu proposar o opinar sobre algun dels temes sobre els quals parlarem, només cal que ens envieu un mail a l'adreça de correu electrònic de l'AMPA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada