dijous, 12 de juny del 2014

MÉS MOBILITZACIONS EN DEFENSA DE L'HERRERO - 16 i 20 de juny i setembre

L'Assemblea de l'AMPA del dia 12 de juny de 2014 ha acordat continuar amb les mobilitzacions en defensa de l'Herrero, en defensa de la nostra escola pública, en defensa de les dues línies escolars i en defensa de la decisió del Consell Escolar de l'Herrero perquè el programa d'ensenyament siga en valencià. 

L'AMPA recolza la decisió del Consell Escolar de dimitir en protesta per la imposició del programa d'ensenyament en castellà per a l'escola Herrero, en contra la decisió unànime del Consell Escolar.

Convoquem a totes les famílies, mestres, veïns, amics i amigues i famílies i mestres d'altres escoles de Castelló a les properes mobilitzacions EN DEFENSA DE L'HERRERO:


Dilluns 16 de juny, a les 13 h: CONCENTRACIÓ al c. Herrero i a les 18 h CONCENTRACIÓ a la plaça de Sta Clara (coincidint i recolzant l'assemblea "Los Lunes al Sol" del col·lectiu Iaioflautes dedicada a l'educació pública).

Dimecres 18 de juny, a les 9:30 h: assistència de les famílies que puguen al ple de l'ajuntament sobre el debat de l'Estat de la Ciutat.

Dijous 19 de juny, a les 13:30 h: assistència de les famílies que puguen per a acompanyar als membres del Consell Escolar a presentar la dimissió a la seu de la conselleria d'Educació (Av. del Mar).

Divendres, 20 de juny, a les 20 h: CADENA HUMANA en defensa de l'Herrero i reclamant respecte per les decisions del Consell Escolar.

I per a setembre hi haurà més CONCENTRACIONS en defensa de l'Herrero i pel respecte a les decisions del Consell Escolar. Des del dia 3 de setembre (dimecres) tots els dimarts i dijous a les 8:50 h al c. Herrero.

Les supressions d'unitats escolars només afecten a l'escola pública i a les línies en valencià. L'escola concertada que ofereix el 40% d'unitats escolars del total i només ofereix un 5% d'elles en valencià, no ha patit cap retallada.


Els companys i companyes de l'escola de La Vilavella, que també reivindicava la no supressió de la línia en valencià, ha aconseguit que el programa d'ensenyament de l'escola per al curs que ve siga en valencià. Ens alegrem per ells i si ho han aconseguit nosaltres també podem i per això li tornem a demanar a la conselleria d'Educació que es respecte la decisió del Consell Escolar, que en el seu dia va aprovar per UNANIMITAT que el programa d'ensenyament de l'única unitat que tindrà l'escola Herrero siga en valencià, un programa que garanteix la integració de tot l'alumnat, l'ensenyament del castellà i millora l'ensenyament d'altres llengües.



Els companys i companyes de l'escola ciutat de Cremona, la més combativa de totes amb més de 100 dies de tancaments, també ha aconseguit la promesa d'una unitat d'infantil per al curs que ve. Ens alegrem per ells i perquè han demostrat que per aconseguir els objectius s'ha de lluitar de forma valenta, tossuda i continuada.

Hui dia 12 ha començat la matrícula i les famílies que han sol·licitat l'escola Herrero, que de forma majoritària ho han fet en VALENCIÀ, no podran matricular els seus fills en aquesta opció perquè la conselleria d'Educació ha imposat a l'escola Herrero la línia en CASTELLÀ. Aquesta imposició del programa en castellà també ha provocat que moltes famílies no hagen realitzat la preinscripció a l'Herrero. [Recordem que conselleria va "comunicar" la imposició de la línia en castellà per a l'Herrero dos dies abans de l'inici de la preinscripció, a través de la plataforma informàtica ÍTACA, sense cap comunicació per escrit]

Les famílies del nostre barri que volen educar els seus fills i filles en un programa integrador, com el de valencià, hauran de desplaçar-se lluny del barri perquè cap de les escoles públiques i/o concertades ofereix ensenyament en valencià. En canvi les famílies que volen un ensenyament en castellà ho tenen garantit.

Demanem a la conselleria d'Educació que respecte la decisió de l'escola, de tota la comunitat escolar de l'Herrero representada en el seu Consell Escolar.

1 comentari:

  1. No pararem perque tenim rao.
    No pararem perque no és democràtica la postura de la consellera Català i la seua conselleria

    ResponElimina