dilluns, 10 de novembre del 2014

Quin futur li espera a l'escola Herrero? Presentació de l'informe sobre les CONSEQÜÈNCIES DE LA SUPRESSIÓ D'UNA UNITAT ESCOLAR A L'HERRERO - 27 de novembre de 2014 - 20:30 h

El dijous 27 de novembre a les 20.30 h, coincidint amb el SOPEM A L'HERRERO d'aquest mes, aprofitarem per presentar i explicar l'INFORME SOBRE LES CONSEQÜÈNCIES DE LA SUPRESSIÓ D'UNA UNITAT ESCOLAR A L'HERRERO. Aquest informe pretén ser un resum del que ha passat i una previsió de futur, un avançament,  del que pot vindre. L'Herrero, la nostra escola pública, està en perill per unes decisions polítiques incomprensibles, que la Conselleria d'Educació ens vol fer creure que són decisions tècniques i justificades en la reducció del dèficit públic i la baixada de la natalitat. Dia a dia comprovem en la premsa i la televisió que la seua suposada política per reduir el dèficit públic haurà d'anar cap a un altre lloc i dirigir-se a lluitar contra la corrupció, instal·lada des de fa anys en alguns governs i partits, i no contra els serveis públics bàsics, com l'educació.

El que explicarem durant la presentació és una part d'un informe més ampli que han realitzat les 5 AMPA de les escoles afectades per les supressions i que es presentarà conjuntament pròximament:


"D’ara en 9 anys, després d’aquest primer any de supressió, a l’escola Herrero hi haurà 9 aules buides que suposaran 270 places, és a dir, hi haurà 270 pupitres buits. D’ara en 9 anys també hi haurà 12 mestres menys (4 mestres menys d'Infantil, 5 mestres menys de Primària, 1 mestre menys d'Anglès, 1 mestre menys d'EF, 1 mestre menys d'Audició i Llenguatge."

"Després de 40 concentracions, 3 tancaments a l’escola i participar en accions conjuntes amb les altres escoles afectades de Castelló i altres entitats (Festa per l’Educació Pública, Festa per la Llengua, Marató per l’escola en valencià, Acampada per l’escola pública a València, etc) la Conselleria d’Educació no va canviar la seua decisió, és a dir, ara l’única unitat educativa de l’Herrero és en CASTELLÀ."

"La nostra comunitat educativa s’ha decidit pel programa d’ensenyament en valencià perquè garanteix (més que altres) l’ensenyament del valencià, el castellà i d’altres llengües i perquè es tracta d’un programa socialment més integrador de tot tipus de famílies, independentment del seu origen, condició social o econòmica."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada