dilluns, 26 de novembre del 2012

Petició de retirada de l'avantprojecte de llei LOMCE

Petició que l'Asociación Ciudadan@s por la Educación Pública (www.yoestudieenlapublica.org) ha adreçat a José Ignacio Wert, ministre d'Educació, demanant la retirada de l'avantprojecte de llei LOMCE i que es dialogue amb tota la comunitat educativa, per si voleu signar-la.


Com a exemple dels canvis que provocarà la nova reforma educativa us proposem la lectura del preàmbul de l'actual llei en vigor (LOE) i la lectura del primer paràgraf de l'avantprojecte de la LOMCE. La LOE no és una llei perfecta però la LOMCE està redactada per desmuntar l'escola pública i perquè pensem només en l'individu i no en la societat.

Preàmbul de la LOE (2006): “Les societats actuals concedeixen gran importància a l'educació que reben els seus joves, en la convicció que en depenen tant el benestar individual com el col · lectiu. L'educació és el mitjà més adequat per construir la seva personalitat, desenvolupar al màxim les seves capacitats, conformar la seva pròpia identitat personal i configurar la seva comprensió de la realitat, integrant la dimensió cognoscitiva, l'afectiva i la axiològica. Per a la societat, l'educació és el mitjà de transmetre i, alhora, de renovar la cultura i el patrimoni de coneixements i valors que la sustenten, d'extreure les màximes possibilitats de les seves fonts de riquesa, de fomentar la convivència democràtica i el respecte a les diferències individuals, de promoure la solidaritat i evitar la discriminació, amb l'objectiu fonamental d'aconseguir la necessària cohesió social. A més, l'educació és el mitjà més adequat per garantir l'exercici de la ciutadania democràtica, responsable, lliure i crítica, que resulta indispensable per a la constitució de societats avançades, dinàmiques i justes. Per aquest motiu, una bona educació és la major riquesa i el principal recurs d'un país i dels seus ciutadans.”


Primer paràgraf avantprojecte llei LOMCE (2012): “L'educació és el motor que promou la competitivitat de la economia i les cotes de prosperitat d'un país, el seu nivell educatiu determina la seva capacitat de competir amb èxit en l'arena internacional i de afrontar els reptes que es plantegen en el futur. Millorar el nivell dels ciutadans en l'àmbit educatiu suposa obrir les portes a llocs de treball d'alta qualificació, el que representa una aposta pel creixement econòmic i per aconseguir avantatges competitius en el mercat global. En l'esfera individual, suposa facilitar el desenvolupament personal i la integració social. El nivell educatiu determina les metes i expectatives de la trajectòria vital tant a nivell professional com personal, així com el conjunt de coneixements, recursos i eines d'aprenentatge que capaciten una persona a complir amb èxit els objectius plantejats. Per tant, l'educació és un bé públic de primera importància i una font d'avantatges materials i simbòliques per als individus, avantatges major com més avanç cada un en aquest procés i millors resultats obtingui en ell”

Per si teniu més curiositat:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada