dilluns, 21 de gener del 2013

Enllaços a informació i activitats interessants [20/01/2013]


La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic convoca assemblees i una manifestació el 9 de febrer a València

A les tres a casa? Del debat sobre la jornada contínua al debat sobre el temps escolar (Resum del debat que la Fundació Jaume Bofill va realitzar sobre la jornada continua)

La verdadera cara del distrito único (Miguel Soler, exdirector general de FP con el anterior Gobierno del PSOE)

La escuela finlandesa está abierta y al servicio de la comunidad. Aquí todo son puertas cerradas. (Xavier Melgarejo)

La meua escola
"La meva escola", d'Antonio Pérez Molero. Els protagonistes són els alumnes de sisè d'un centre municipal de Barcelona, el de l'Escola Parc del Guinardó. Aquest curs és l'últim de Primària i quan s'acabi marxaran a l'institut. "La meva escola" és la història del seu últim any d'escola, aquest any frontissa en què s'acaba la infància i comença la pubertat.

Durant el curs 2009-2010, Antonio Pérez Molero va seguir l'evolució d'aquest grup d'alumnes de sisè. La majoria es coneixien feia vuit anys, quan van començar junts P3. El film segueix l'any acadèmic i les celebracions més destacades, com Nadal o Carnestoltes, paral·lelament al canvi de les estacions. De fet, "La meva escola" és la versió llarga d'un curtmetratge previ, "4 estacions", que va formar part de la selecció oficial al Millor Curt Documental dels Premis Goya 2012, va quedar finalista al Japan Prize International Contest for Educational Media (el Japó, 2012) i va participar al Festival Kolibri (Bolívia, 2012) i al FIBABC (Espanya, 2012).

Una música de cine
Este blog es mi primer acercamiento a este “mundo bloguero” que muchas veces me ha permitido disfrutar de  materiales muy interesantes y enriquecedores que de forma altruista presentan muchos compañeros y profesionales de la enseñanza y de otros gremios. 

Blog personal d'educació
Blog d'Adrià Benet, mestre d'educació primària al CRA Benavites Quart de les Valls.

Antoni Dalmases: “Un bon professor és un model que val la pena d’imitar”

Districte únic: Desregularització i privatització educativa (Carmen Carreras, regidora d'EU a l'ajuntament de Castelló)

José Antonio Marina: "Es conveniente y muy oportuno enseñar filosofía en las escuelas"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada