dilluns, 29 d’abril del 2013

VAGA GENERAL EN EDUCACIÓ - 9 DE MAIG

La junta de l'AMPA del passat dia 11 d'abril va decidir recolzar la convocatòria de VAGA GENERAL EN EDUCACIÓ convocada per la PLATAFORMA ESTATAL PER L'ENSENYAMENT PÚBLIC per al proper 9 DE MAIG DE 2013

Com que sabem les dificultats que tenen moltes mares i pares per participar activament en les vagues us animem a que, si no heu pogut fer vaga, participeu assistint a la MANIFESTACIÓ que està convocada a les 18:30 h i que eixirà des de la plaça María Agustina el mateix dia 9 de maig. 

L'AMPA ha convocat a totes les mares i pares, mestres i alumnat a la plaça Sta Clara a les 18 h per anar tots junts cap a l'inici de la manifestació.

Més informació: 
http://www.ceapa.es
http://stepv.intersindical.org/campanyes/9-M







A continuació també us adjuntem la nota que ens ha enviat la plataforma amb els motius de la vaga.

El proper 9 de maig està convocada una Vaga General a l'Ensenyament. La convocatòria està impulsada per la Plataforma Estatal per l'Ensenyament Públic.

Els motius pels quals es convoca la vaga són:

1.- La retirada del projecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) que ha presentat el Ministeri d'Educació. El Sindicat considera que aquesta llei:


− És antidemocràtica: resta competències als òrgans col·legiats dels centres docents i estipula que és l’administració qui elegeix a la direcció del centre

− És segregadora: pretén establir itineraris excloents que seleccionen i classifiquen l'alumnat

− Introdueix avaluacions externes i primerenques que portaran a la separació i segregació de l'alumnat i generarà més desigualtats socials.

− Redueix l'optativitat i les matèries de modalitat en Batxillerat, la qual cosa suposarà una retallada de la plantilla del professorat

− Potencia la religió a l'escola en compte d'apostar per una educació laica.

− Menysprea el professorat, ja que suposa una profunda reconversió laboral, inestabilitat de les plantilles i una pèrdua de drets laborals del personal que hi treballa; la direcció del centre podrà triar al 20% de la plantilla

− Introdueix retallades generalitzades a les administracions educatives que suposaran una disminució de programes, augment de ràtios i horaris,

desaparició de professorat de suport i retallada de plantilles.

− És recentralitzadora: invadeix les competències que en matèria educativa té la Generalitat Valenciana, pretén uniformar el sistema educatiu i margina el valencià en totes les etapes educatives.
2.- La paralització i revocació de les reformes i retallades que a l'àmbit de l'Educació s'han aprovat pels governs espanyol i valencià que estan suposant un greu deterioriorament de la qualitat educativa i una agressió sense precedents als drets de les treballadores i els treballadors. Aquestes reformes es concreten en:
− Reducció de les unitats educatives i retallades de plantilles a l'educació infantil, primària i secundària.
− Supressió de llocs de treball i acomiadaments en les universitats;
− Augment de la càrrega lectiva de tots els professionals de l'educació des d’infantil fins la universitat, juntament amb l'establiment d'un nombre excessiu d'alumnes per aula, fets que compromet seriosament el temps i la qualitat de l'atenció que es pot dedicar a l'alumnat i, per tant, obstaculitza un tractament adequat de la diversitat o d'atenció individualitzada, reduint les possibilitats d'èxit escolar;
− Reducció de salaris i supressió de la paga extraordinària de desembre que ha suposat una reducció mitjana del 25% del poder adquisitiu al personal de tots els sectors educatius.
− Pèrdua de drets, reduccions salarials i empitjorament de les condicions laborals del personal que treballa a l'ensenyament privat.
-Augment de les taxes universitàries i disminució de beques;
-Empitjorament de les condicions laborals i privatització de les universitats;
-Retallades en investigació, recerca, desenvolupament i innovació;
-Desmantellament dels serveis educatius públics universitaris i no universitaris. Es reivindica l'autonomia universitària.
− Empitjorament generalitzat de les condicions en què s'ha de treballar en els centres.
− Reducció dels pressupostos en tot l'ensenyament públic des de l'educació infantil fins la universitat.
− Retallada de drets socials, com ha passat en el Reial decret llei de la jubilació anticipada i parcial que afectarà molt negativament al personal que pertany al Règim General de la Seguretat Social. Els nous requisits establerts per a l'accés a la jubilació anticipada voluntària, anticipada involuntària i per a la jubilació
parcial suposen un enduriment injust, innecessari i excessiu per a l'accés a la jubilació
3.- La revocació de l'acord de 3 d'abril de 2013 sobre provisió de llocs de treball en règim d'interinitat signat per la Conselleria d'Educació i determinats sindicats. En eixe sentit, es reivindica el manteniment de l'acord de novembre de 2010.
4.- Que el valencià siga la llengua vehicular del sistema educatiu valencià.

La convocatòria abasta tots el funcionariat i treballadores i treballadors dependents de totes les Administracions Educatives, i de les Universitats, tant al PAS laboral, PAS funcionari PDI laboral i PDI funcionari, igualment afecta tots els treballadores i treballadors docents i no docents de l'ensenyament sostingut total o parcialment amb fons públics, monitors de menjador i altres activitats en centres públics i privats concertats, personal d'atenció educativa o assistencial externalitzat, personal de les escoles dependents de l'administració local, i personal de titularitat municipal, amb servei externalitzat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada