dijous, 1 de desembre del 2016

Resum de la reunió extraordinària del Consell Escolar del CEIP Herrero - 29/11/2016

Reunió del Consell Escolar.
29 de novembre de 2016.
19 h
Aula de música de l'escola Herrero.


Ordre del dia

1. Jornada contínua.

L'equip directiu proposa al Consell Escolar sol·licitar a l'ajuntament de Castelló el canvi d'horari de la jornada escolar com a pas previ (previst per la llei) a iniciar el procediment per a elaborar un projecte de jornada escolar contínua.

Hi ha una comissió de cinc mestres que està realitzant el projecte i una mestra membre de la comissió explica que els treballs previs s'han iniciat a iniciativa d'uns quants mestres i que han conclòs amb la realització d'un esborrany que han enviat a tots els membres del Consell.



El termini per a presentar a la Conselleria d'Educació el projecte de canvi de jornada escolar perquè puga ser autoritzat i es puga dur a terme la resta del procediment (informació i presentació a les famílies i votació entre totes les famílies del centre) finalitza el 28 de gener de 2017.


Si s'aprova, el canvi de jornada escolar tindrà una durada de tres anys i serà avaluat cada any.

S'informa al Consell Escolar que la 1a reunió de treball entre famílies i mestres per aelaborar el projecte de forma conjunta es reunirà el dimecres 30 de novembre a les 15:30 h i estan previstes més reunions setmanals.
La propera reunió serà el dimecres 7 de desembre a les 15:30 h i les successives s'intentarà que siguen alternativament a les 19 h i a les 15:30 h.

L'equip directiu explica als membres del Consell només els aspectes positius de l'esborrany de projecte de jornada contínua. Els representants de les mares i pares repliquen que el canvi de jornada escolar serà positiu si es realitza un bon projecte i es compleix i que la tendència de totes les escoles públiques és a concentrar la jornada lectiva i la diferència de la nostra escola amb les altres no serà tal.


Se procedeix a la votació de la petició a l'ajuntament de la modificació de l'horari de la jornada escolar i s'aprova per unanimitat del assistents. Ara falta esperar la resposta de l'ajuntament.



En aquest assumpte els representants de l'alumnat en el Consell no tenen dret a vot.

L'AMPA està d'acord en iniciar el procediment de canvi de jornada i que de forma lliure les famílies trien la jornada que consideren millor per als seus interessos i els dels xiquets (continuar amb la jornada partida o passar a jornada contínua). Però l'AMPA també demana un projecte fet entre tots (famílies i mestres), realitzable, possible, que millore el projecte de centre i que millore l'educació de la nostra escola. També demanem que, si s'aprova per part del Consell Escolar i Conselleria definitivament, hi haja temps suficient per a informar i explicar bé els aspectes positius i millores del canvi però també explicant les mancances i defectes que provocaran un canvi de jornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada