dijous, 22 d’octubre del 2015

9é SOPAR EN DEFENSA DE L'ESCOLA PÚBLICA - CEIP HERRERO - dious 29 d'octubre de 2015 - 20h




















9é SOPAR EN DEFENSA DE L'ESCOLA PÚBLICA
https://www.facebook.com/events/764928500284486

Ha començat un nou curs i les 5 escoles afectades per les supressions d’unitats (CEIP Bisbe Climent, CEIP Blasco Ibáñez, CEIP Mestre Armelles, CEIP Mestre Canós i CEIP Herrero) tornem a convocar a tots i totes a un altre sopar en defensa de l’escola pública.



Ha canviat el govern, tenim un govern que vol ser respectuós amb l’educació pública i que ha manifestat la seua voluntat de prioritzar l’educació pública, ens agrada, molt. Encara així, les escoles suprimides tornem a sopar per fer-li memòria al nou govern sobre allò que reclamàvem fa uns mesos i recordar-li que:


  • Suprimir unitats educatives públiques perjudica i posa en perill a les escoles suprimides i a tot el sistema educatiu públic. No té sentit concertar i renovar concerts en diners públics amb escoles concertades/privades mentre n’hi ha espai i recursos a l’escoles públiques. Si les línies suprimides a les 5 escoles de Castelló no es recuperen, d’ací 9 anys a les 5 escoles públiques suprimides de Castelló hi haurà 50 mestres menys i 45 aules buides. 1350 pupitres buits i 1350 xiquetes i xiquets de Castelló que no podran triar una escola pública i en valencià. 
  • Fa més d’un any que ha entrat en vigor la LOMQE, i encara que ho diga el seu nom, no millora la qualitat de l’educació. La LOMQE subordina els valors de la solidaritat i la cooperació al de la competitivitat, estableix revàlides externes enlloc de confiar en les avaluacions diàries que fa el professorat, afavoreix la classificació i la competència entre els centres educatius, obre les portes (més encara) a la privatització de l’educació i converteix en consultiu el que era l’òrgan màxim de govern de les escoles, el Consell Escolar. 
  • El districte únic, imposat per la Conselleria fa dos anys durant l’anterior govern del PP, no ajuda a les escoles públiques i de barri, no dóna més llibertat d'elegir a les famílies ni aporta més igualtat, només beneficia als centres concertats i a les famílies que es poden permetre portar els seus fills lluny del domicili de residència. Les escoles de barri cohesionen la societat, creen xarxa i faciliten una educació propera a tots i totes. El districte únic és una mesura que va en contra de l'escola pública i de barri. 

-SÍ a la desconcertació d’unitats escolars privades quan no són necessàries.
-SÍ a la baixada de ràtio per aula perquè augmenta i afavoreix l’atenció als xiquets i xiquetes.
-SÍ al valencià perquè garanteix l’aprenentatge també del castellà. 
-NO al districte únic perquè només benificia a algunes escoles concertades.
-NO a les revàlides i proves diagnòstiques. 
-SÍ a posar en valor les avaluacions diàries del professorat.

L’educació pública som totes les escoles públiques. Si toquen a una, ens toquen a totes i cada dia hem de demostrar que les escoles públiques de Castelló estem unides contra qualsevol possible agressió.

PER L’ESCOLA PÚBLICA, DE TOTS I TOTES.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada