dijous, 12 de novembre del 2015

10é SOPAR AL CEIP BISBE CLIMENT EN DEFENSA DE L'EDUCACIÓ PÚBLICA - 19 de novembre de 2015 - A partir de les 20 h

10é SOPAR EN DEFENSA DE L'ESCOLA PÚBLICA
DE TOTS I TOTES

CEIP BISBE CLIMENT
19 de novembre de 2015
A partir de les 20 h




Ha començat un nou curs i les 5 escoles afectades per les supressions d’unitats (CEIP Bisbe Climent, CEIP Blasco Ibáñez, CEIP Mestre Armelles, CEIP Mestre Canós i CEIP Herrero) tornem a convocar a tots i totes a un altre sopar en defensa de l’escola pública.

Ha canviat el govern, tenim un govern que vol ser respectuós amb l’educació pública i que ha manifestat la seua voluntat de prioritzar l’educació pública, ens agrada, molt. Encara així, les escoles suprimides tornem a sopar per fer-li memòria al nou govern sobre allò que reclamàvem fa uns mesos i recordar-li que:
Suprimir unitats educatives públiques perjudica i posa en perill a les escoles suprimides i a tot el sistema educatiu públic. No té sentit concertar i renovar concerts en diners públics amb escoles concertades/privades mentre n’hi ha espai i recursos a l’escoles públiques. Si les línies suprimides a les 5 escoles de Castelló no es recuperen, d’ací 9 anys a les 5 escoles públiques suprimides de Castelló hi haurà 50 mestres menys i 45 aules buides. 1350 pupitres buits i 1350 xiquetes i xiquets de Castelló que no podran triar una escola pública i en valencià.

Fa més d’un any que ha entrat en vigor la LOMQE, i encara que ho diga el seu nom, no millora la qualitat de l’educació. La LOMQE subordina els valors de la solidaritat i la cooperació al de la competitivitat, estableix revàlides externes enlloc de confiar en les avaluacions diàries que fa el professorat, afavoreix la classificació i la competència entre els centres educatius, obre les portes (més encara) a la privatització de l’educació i converteix en consultiu el que era l’òrgan màxim de govern de les escoles, el Consell Escolar.

El districte únic, imposat per la Conselleria fa dos anys durant l’anterior govern del PP, no ajuda a les escoles públiques i de barri, no dóna més llibertat d'elegir a les famílies ni aporta més igualtat, només beneficia als centres concertats i a les famílies que es poden permetre portar els seus fills lluny del domicili de residència. Les escoles de barri cohesionen la societat, creen xarxa i faciliten una educació propera a tots i totes. El districte únic és una mesura que va en contra de l'escola pública i de barri.

-SÍ a la desconcertació d’unitats escolars privades quan no són necessàries.
-SÍ a la baixada de ràtio per aula perquè augmenta i afavoreix l’atenció als xiquets i xiquetes.
-SÍ al valencià perquè garanteix l’aprenentatge també del castellà.
-NO al districte únic perquè només benificia a algunes escoles concertades.
-NO a les revàlides i proves diagnòstiques.
-SÍ a posar en valor les avaluacions diàries del professorat.

L’educació pública som totes les escoles públiques. Si toquen a una, ens toquen a totes i cada dia hem de demostrar que les escoles públiques de Castelló estem unides contra qualsevol possible agressió.

PER L’ESCOLA PÚBLICA, DE TOTS I TOTES.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada