dijous, 8 de gener del 2015

Entrevista amb la Direcció territorial de Castelló de la Conselleria d'Educació per reclamar les dues unitats i, almenys, una en valencià - 13/01/2014

El proper dimarts 13 de gener una representació de l'AMPA de l'escola Herrero s'entrevistarà amb la Direcció territorial d'Educació. L'entrevista fa temps que està sol·licitada per part de l'AMPA i la finalitat de la qual és la següent:

1. Per al curs 2015/2016: 

-Quantes unitats escolars tindrà l'escola Herrero?
-Quin programa d'ensenyament tindrà?
-Continuarà el "reforç de valencià" per a l'alumnat que ha accedit al centre aquest curs? 
-Si l'escola continua amb el programa d'ensenyament en castellà els nous xiquets i xiquetes d'infantil de 3 anys tindran també l'opció d'un "reforç de valencià"?

2. Reclamar el que considerem just per a la nostra escola i que ara fa un any el nostre centre tenia: 

-Dues unitats escolars, i almenys, una en valencià. A partir del dia 13 de gener continuem amb les concentracions setmanals per reclamar les dues unitats i una en valencià. 

-Volem que es respecte la decissió del Consell Escolar del centre. Insistim que la voluntat del Consell Escolar, que representa a tota la comunitat educativa, és que si només hi ha una unitat a la nostra escola aquesta siga amb el programa d'ensenyament en valencià.

-Defensar la nostra escola pública com l’escola del nostre barri, el centre de Castelló, dels veïns i amics que viuen allí i que no volem ni volen haver de desplaçar-se a un altra, més lluny, perquè els seus fills siguen educats en el programa d’ensenyament en valencià, que també garanteix el castellà. El programa en valencià assegura la integració de tot l’alumnat, també dels xiquets i xiquetes immigrants i de les famílies nouvingudes (un 25% del centre ara mateix). Si no és així, la nostra escola corre perill de tancament o de quedar com una escola marginal.

-La reducció gradual d’alumnat que suposa la supressió d’una unitat escolar a la nostra escola afectarà i posarà en perill els serveis que l’escola i l’AMPA ofereix a les famílies: menjador escolar, activitats extraescolars, etc. Una escola pública preparada per a allotjar dues línies educatives quedarà desaprofitada i la meitat del seu espai en desús.

-En el nou esborrany d'arranjament publicat el dia 7/01/2015 es continua mantenint la supressió d'una línia per a l'Herrero i el curs que ve hi haurà uns 50 alumnes menys (50 pupitres buits, 25 d'infantil i 25 de 6é de primària). 25 més dels previstos en una supressió normal perquè desapareix també el grup C de 6é de primària. També hi haurà 3 places de professorat menys (una d'infantil, una de primària i un especialista d'anglès). En aquest curs 2014/2015 ja s'han quedat 25 pupitres buits i hi ha 2 places de professorat menys. El resultat dels dos cursos de supressió 2014/2015 i 2015/2016 serà de 75 pupitres buits i 5 mestres menys.


3. Presentar en registre les peticions de manteniment amb les deficiències i necessitats de la nostra escola i entregar una còpia a la Direcció territorial d'Educació. A continuació us deixem una còpia del document per a la vostra informació.

--

A/A de la direcció territorial de Castelló de la Conselleria d’Educació.            


L’AMPA de l’escola Herrero sol·licita les següents peticions relacionades amb les instal·lacions i el manteniment del CEIP Herrero


  1. Canvi de sentit de les portes d’accés al pati des de cada bloc de l’edifici. Són portes que encara obren cap a dins de l’edifici.
  2. Construcció d'una escala d'incendis a la part est de l'edifici.
  3. Instal·lació de gas ciutat per al menjador escolar. La tuberia del gas ciutat passa pel carrer Herrero i pensem que no costaria molts diners (són uns pocs metres) connectar-la amb la cuina del menjador. Ara funciona amb gas butà i les botelles de gas estan molt a prop del pati on juguen els xiquetes i xiquetes, la qual cosa pensem que suposa un perill i un risc fàcil de solucionar.
  4. Neteja més freqüent de les voreres de l'escola que rodejen l’escola. És una zona on es concentren diàriament molts xiquets, xiquetes i famílies i pensem que requereix una neteja més freqüent que altres zones.
  5. Resoldre els problemes amb el mal estat de la porta d'accés al pati. Encara que les revisions anteriors que s’han fet diguen que la porta està bé l'aspecte no és molt “saludable”.
  6. Recanvi de la tela metàl·lica que rodeja la paret exterior d’aquesta porta d’accés. Està molt rovellada i s’està trencant.
  7. Instal·lació de calefacció central més eficient i econòmica per a tot el centre.
  8. Renovació/revisió de la instal·lació elèctrica.
  9. Plantar en terra els arbres que ara mateix hi ha al pati dins de testos en el mateix lloc on estan ara amb la instal·lació de reg per goteig i una capa al voltant de grava amb resina per evitar desnivells que provoquen caigudes als xiquets i el fang conseqüent quan plou o es rega l’arbre. Aquests arbres ja han arribat al seu màxim de creixement en test i així podran fer una mica més d'ombra al pati per als mesos de primavera i tardor. Demanem el compromís de l'ajuntament de fer el manteniment regular també dels arbres (reg i poda) igual que el fan de la resta de l'edifici.
  10. Revisió i/o canvi del sostre dels porxos.
  11. Revisar i repintar si és precís la façana i els espais interiors (aules, etc)
  12. Instal·lació de ventiladors de sostre a les aules (un per aula). Durant els mesos de setembre, octubre i abril, maig i juny fa moltíssima calor a les aules de tota l'escola.


Salutacions.


AMPA escola Herrero


Pau Sancho
President de l’AMPA


Castelló de la Plana, 13 de gener de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada