dilluns, 26 de gener del 2015

Resum dels temes tractats en la reunió del Consell Escolar - 19/01/2014

Reunió del Consell Escolar.

19 de gener de 2015.
19 h
Aula de música de l'escola Herrero.
  • Lectura i aprovació de les actes corresponents a les últimes 3 reunions del Consell Escolar.
  • Debat i redacció de les al·legacions a l'esborrany d'arranjament que la Conselleria d'Educació ha publicat per al curs 2015/2016. En aquest arranjament l'escola Herrero continua sense recuperar la unitat suprimida i la que ens queda continuarà sent en el programa d'ensenyament en castellà. Per al curs que ve resultaran eliminats els cursos: INF3, INF4 i 6PRIM (grup C, habilitat) el que suposa, de moment, l'eliminació en total de 3 mestres tutors, 1 mestre especialista d'anglès i quedaran buits 75 pupitres a la nostra escola: 3 aules buides.
  • Les al·legacions són similars a les del curs passat ja que la situació no ha canviat: 
-Amb la supressió d'una unitat l'escola perdrà recursos (docents i econòmics), el menjador quedarà en perill per la situació econòmica i social de moltes famílies.
-L'escola Herrero té espai i recursos per a allotjar dues línies.
-Amb la imposició de la línia en castellà hi ha famílies amb fills a l'escola que no podran matricular els germans en la mateixa línia i potser canvien d'escola.
-El centre de la ciutat es queda sense cap opció per a les famílies amb fills de poder triar una escola pública i en valencià i hauran d'anar-se'n a una altra escola pública lluny del seu lloc de residència o treball.
-En una escola com l'Herrero amb un 25% de famílies immigrants el programa en valencià resulta més integrador.
  • A proposta de les mares i pares, el Consell Escolar aprova per unanimitat una declaració reclamant la recuperació de la unitat suprimida i que si, de moment, només podem tindre una unitat que siga en el programa d'ensenyament en valencià. Una declaració similar es va aprovar també recentment per part del Claustre de professors del centre. Podeu llegir la declaració sencera en el següent enllaç:
http://ampaescolaherrero.blogspot.com.es/2015/01/el-consell-escolar-del-ceip-herrero.html
  • El representant de l'AMPA explica la convocatòria de Banc de llibres per al curs 2015/2016. Hi ha una reunió informativa el proper divendres. 23/01/2015. http://ampaescolaherrero.blogspot.com.es/2015/01/banc-de-llibres-de-lescola-herrero-per.html
  • La direcció informa al Consell dels resultats de les proves d'Avaluació Diagnòstica que es van fer als alumnes de 4t curs durant el 2013/2014. Els resultats són satisfactoris però encara així la direcció té pensat realitzar un Pla de millora relacionat amb les matèries: Matemàtiques i de Comprensió lectora.
  • La direcció informa al Consell que amb l'aplicació de la LOMQE en aquest curs es realitzaran proves diagnòstiques a l'alumnat de 1r, 3r i 4t de primària abans del mes de maig de 2015.
  • La direcció informa al Consell, a petició de les mares i pares, que intentaran convocar una reunió informativa amb les famílies que porten els xiquets al menjador per tal d'informar-los de temes pendents (eixides a migdia, justificants de pagament, etc). Encara així informen al Consell que qualsevol família que tinga qualsevol dubte sobre el menjador escolar pot acudir a la direcció o a l'encarregada del menjador (Inés Escoí).
  • Les mares i pares proposem el canvi del so del timbre per temes musicals a l'entrada i eixida del centre. La direcció ens va informar que ja ho tenien pensat i que en breu es canviarà el so del timbre a l'eixida i entrada de l'escola per temes musicals que aniran canviant periòdicament. Ens alegrem d'aquesta decisió que farà més alegre i entretinguda l'entrada i eixida a la nostra escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada